U susret tradicionalnoj manifestaciji „Somborski kotlić“, Turistička organizacija Grada Sombora, uputila je obaveštenje svim zainteresovanim građanima o načinu prijave, kao i ceni kotizacije.
Kotizacija za građane koji neće učestvovati u takmičarskom delu kuvanja paprikaša iznosi 5.500 dinara, dok je za takmičare cena 6.500 dinara. Cenom kotizacije obuhvaćeni su: jedan sto i mesta za sedenje za osam osoba, 4 kg (bruto) očišćene i isečene ribe, jedna promo majica „Somborskog kotlića“, drva za loženje i ložišno mesto. Učesnici će dobiti kupone za ribu, stolove, ložišna mesta i drva.
Riba će se, uz kupon, preuzimati na dan održavanja manifestacije, u terminu od 10 do 18 časova u ribarnici „Zlatna ribica“ na „Pijaci u lancima“, dok će se drva preuzimati kuponom od ovlašćenih redara.
Sto i ložišno mesto biće određeni brojem na kuponu.
Ekipe učesnika treba sa sobom da ponesu: kotlić, lanac za kotlić, drva za potpalu, luk i začine, testo, hleb, piće, tanjire, escajg, sipaću kašiku, čaše, stolnjak i po želji dodatni aranžman za uređenje stola.
Osim predviđenog takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i bogatih nagrada za tri najbolja po oceni stručnog žirija, organizatori manifestacije će nagraditi i tri najlepše aranžirana stola, kao i tri najveselije ekipe za stolom.
Dodatne informacije se mogu dobiti u Turističkoj organizaciji Grada, na adresi Trg Svetog Đorđa 1 (Stara Gradska kuća, lokal 16), ili pozivom na brojeve telefona 025/434-350 i 025/434-330, svakog radnog dana od 8 do 17 časova i subotom od 9 do 13 časova.