Učiteljica Marijana Kolarić, dobitnik uglednog priznanja „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“

Učiteljica Marijana Kolarić iz osnovne škole „Petefi brigada“ Kula, proglašena je za jednog od najboljih nastavnika na prostoru bivše Jugoslavije. Titula “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ dodeljena joj je u Budvi na 2. Konferenciji „Svijet obrazovanja briše granice“ održanoj od 30. maja do 2. juna 2019. na svečanoj dodeli priznanja. U obrazloženju stoji da je učiteljica Marijana nagradu dobila za entuzijazam, za kreativnost, za moć inspiracije, za moć motivacije, za uspeh, za inventivnost.

Profesorki, učiteljici Marijani Kolarić ovo nije prva nagrada i priznanje, za izuzetno zalaganje i značajna postignuća na polju obrazovanja i radu sa učenicima i izuzetne rezultate u obrazovno- vaspitnom radu. Učiteljica Marijana je jedan od dobitnika nagrade Najbolji edukatori Srbije 2016. godine koju dodeljuje Udruženje Živojin Mišić, kao i dobitnik povelje i priznanja „dr Đorđe Natošević“ za 2016/2017. godinu ispred Autonomne pokrajine Vojvodine, koju joj je dodelio Odbor Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Podršku za postignute rezultate i za sve svoje aktivnosti u nastavnoj praksi, imala je od bivše direktorice Eržebet Blaško, od svojih kolega iz škole, a na veliko zadovoljstvo nesebičnu podršku ima i od direktora Čabe Požar, koji joj pruža sve uslove za dalji rad i napredovanje, jer su svi njeni uspesi i nagrade, priznanje i za školu „Petefi brigada“ Kula, kojom se svi zajedno ponose.

Izvor: kula.rs

Be the first to comment

Leave a Reply