Uklanjanje stabala u Železničkoj ulici

U okviru radova koji se već uveliko odvijaju u Železničkoj ulici, počelo je uklanjanje stabala Bođoša, za koje je stručna služba konstatovala da su truli. Tim povodom, građanima se obratio pomoćnik predsednika opštine Odžaci, Milorad Stanišić:

“Želim da obavestim građane opštine Odžaci, da ćemo u ulici Železničkoj, od ugla Somborske ulice do ugla Železničke, Ive Lole Ribara i Vojvode Putnika, vaditi kompletno sva stabla Američkog koprivića, u narodu poznatijeg kao “bobica”, zato što su stručne službe konstatovale da je drveće trulo. Nakon završetka radova u celoj ulici, na jesen, kada vegetacija bude stala, po projektu će biti posađeno novo drveće i prvi put ćemo primeniti tehnologiju sa betonskim cevima, tako da korenov sistem ubuduće neće dizati više ni asfalt, ni ćuprije stanovnika, ni trotoar. Ovim putem ujedno i apelujem na građane naše opštine da imaju razumevanja.”

Takođe je naglasio i da je u toku izrada projekta za novi sadni materijal, te da će nova ulica biti kompletno uređena. To uključuje rekonstruisan put, trotoare, prilaze, parking mesta, kompletnu vodovodnu mrežu, nadzemne hidrante i nove zasade. Takođe, drveće koje bude izvađeno biće uskadišteno u prostorijama nekadašnje “Metal Sente”, te će nakon usvajanja odluke Opštinskog veća biti dodeljeno socijalnim slučajevima naše opštine.

Izvor: odzaci.rs

Be the first to comment

Leave a Reply