Sastojci:
- 400 g bundeve (bez kore)
- 2 jaja
- 70 g luka
- 100 g slanine
- 20 g peršuna
- 60 g parmezana
- pola kašičice majčine dušice
- 100 g brašna
- 150 do 200 ml ulja
- pola kašičice soli
- 18 g kiselog mleka
Priprema:
Očistite bundevu od semenki, izrendajte je, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu, pa dobro ocedite.
Iseckajte slaninu na sitne komadiće i stavite u tiganj da se proprži, dodajte i sitno seckan luk i dinstajte oko 2-3 minuta. Sklonite tiganj sa šporeta.
Umutite jaja i dodajte ih u posudu sa narendanom bundevom, dodajte brašno i dobro umešajte. Zatim, u smesu dodajte peršun, majčinu dušicu, parmezan, prethodno spremljenu slaninu i luk i sve dobro sjedinite.
Kašikom možete vaditi smesu ili, ako želite, oblikovati kao male pljeskavice i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju u malo dubljem ulju.
Pržite tri-četiri munuta sa obe strane i servirajte uz kiselo mleko.
Prijatno!