Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Uštipci od bundeve

Uštipci od bundeve

Sastojci:

  • 400 g bundeve (bez kore)
  • 2 jaja
  • 70 g luka
  • 100 g slanine
  • 20 g peršuna
  • 60 g parmezana
  • pola kašičice majčine dušice
  • 100 g brašna
  • 150 do 200 ml  ulja
  • pola kašičice soli
  • 18 g kiselog mleka

Priprema:

Očistite bundevu od semenki, izrendajte je, posolite i ostavite pola sata da pusti vodu, pa dobro ocedite.

Iseckajte slaninu na sitne komadiće i stavite u tiganj da se proprži, dodajte i sitno seckan luk i dinstajte oko 2-3 minuta. Sklonite tiganj sa šporeta.

Umutite jaja i dodajte ih u posudu sa narendanom bundevom, dodajte brašno i dobro umešajte. Zatim, u smesu dodajte peršun, majčinu dušicu, parmezan, prethodno spremljenu slaninu i luk i sve dobro sjedinite.

Kašikom možete vaditi smesu ili, ako želite, oblikovati kao male pljeskavice i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju u malo dubljem ulju.

Pržite tri-četiri munuta sa obe strane i servirajte uz kiselo mleko.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: