Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crvenog luka, iseckana
- 1 stabljika celera, iseckana
- 2 šargarepe srednje veličine, seckane
- 4 čena belog luka, iseckana
- 2 kašičice kajenske paprike
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 prstohvat soli
- 1 l povrćnog bujona
- 2 konzerve pasulja (800 g)
- 340 g kukuruza iz konzerve
- 400 ml paradajza iz konzerve
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Propržite sitno seckane crveni i beli luk, celer i šargarepu pet minuta. Začinite kajenskom paprikom, kimom i biberom i nastavite da pržite još minut. Umutite bujon, konzervu pasulja i kukuruz pa ostavite da provri.
U međuvremenu napravite pire od paradajza i preostalog pasulja u blenderu i umešajte u smesu koja je provrela.
Smanjite vatru i dinstajte još 15 minuta.
Prijatno!