Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Veknice od mlevenog mesa i povrća

Veknice hleba

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 3 krompira ( 200 g)
  • 2 šargarepe (150 g)
  • 2 crna luka (150 g)
  • 1 crvena paprika
  • 20 g peršuna
  • 2 čena belog luka (30 g)
  • 2 jaja
  • 10 g soli, 
  • 5 g crnog bibera, 
  • 5 g mlevene paprike

Priprema:

Stavite mleveno meso u dublju posudu. Izrendajte krompir, pa ga dobro ocediti od vode. Dodajte ga mesu. Potom izrendajte i šargarepu, pa je dodajte. Papriku iseckajte na sitne kockice i dodajte. Izrendajte crni luk, pa i njega ubacite. Sitno iseckajte peršun i stavite u smesu.

Dodajte jaje, pa na kraju i usitnjen beli luk. Dodajte so i biber, pa sve rukom umešajte da se lepo sjedini. 

Na pola mešanja dodajte i alevu papriku, pa nastavite sa sjedinjavanjem.

Nauljite ruku, pa vadite meso i pravite valjčiće. Ređajte ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Od ove smese dobićete desetak veknica.

Kada ste ih poređali, svaki na nekoliko mesta utisnite ivicom kašike.

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 25 minuta do pola sata.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: