Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 3 krompira ( 200 g)
- 2 šargarepe (150 g)
- 2 crna luka (150 g)
- 1 crvena paprika
- 20 g peršuna
- 2 čena belog luka (30 g)
- 2 jaja
- 10 g soli,
- 5 g crnog bibera,
- 5 g mlevene paprike
Priprema:
Stavite mleveno meso u dublju posudu. Izrendajte krompir, pa ga dobro ocediti od vode. Dodajte ga mesu. Potom izrendajte i šargarepu, pa je dodajte. Papriku iseckajte na sitne kockice i dodajte. Izrendajte crni luk, pa i njega ubacite. Sitno iseckajte peršun i stavite u smesu.
Dodajte jaje, pa na kraju i usitnjen beli luk. Dodajte so i biber, pa sve rukom umešajte da se lepo sjedini.
Na pola mešanja dodajte i alevu papriku, pa nastavite sa sjedinjavanjem.
Nauljite ruku, pa vadite meso i pravite valjčiće. Ređajte ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Od ove smese dobićete desetak veknica.
Kada ste ih poređali, svaki na nekoliko mesta utisnite ivicom kašike.
Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 25 minuta do pola sata.
Prijatno!