(VIDEO – FOTO) Kraj uspešne klupske sezone za FK “Radnički 1912”

????????????????????????????????????

U nedelju, 9. juna završeno je fudbalsko prvenstvo Vojvođanske fudbalske lige – grupa Sever. U gradskom derbiju sastali su se dve somborske ekipe. Lider prvenstva i novi član Srpske lige Vojvodine bez problema je savladao gradskog rivala sa 3:0. Pobedu su doneli dvostruki strelac na meču David Knežević i Nikola Furtula. Pre početka susreta, generalni sekretar Fudbalskog saveza Vojvodine, Miodrag Cvijić uručio je pehar kapitenu domaćih Milanu Bogunoviću za uspešno završenu sezonu. Odmah nakon toga i generalni sekretar Gradskog fudbalskog saveza Sombor, Goran Leković uručio je pehar pionirima Radničkog 1912 za osvojeno prvo mesto u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, a od naredne sezone najmlađa takmičarska selekcija kluba nastupaće u Pionirskoj ligi Vojvodine – grupa Sever. Nakon ceremonijalnog dela sve je bilo spremno za početak utakmice koja je bila vrhunski organizovana. Treba napomenuti i da je sama utakmica protekla u fer i korektnoj atmosferi, a tome su doprineli igrači obe ekipe, kao i blizu 600 gledalaca sa obe tribine.

Kako je istakao trener Radničkog 1912 njegovi momci su pokazali motivisanost, angažovanost i disciplinu u igri. “U prvom poluvremenu stekli smo prednost od 1:0. Dobro smo kontrolisali igru, nismo imali problema što se tiče defanzive. U nastavku susreta dobra igra je krunisana sa još dva pogotka, te stoga smatram da smo više nego zasluženo osvojili tri nova boda i krunisali jednu više nego uspešnu sezonu”  rekao je Žigić.

David Knežević dvostruki strelac na poslednjem meču sezone čestitao je saigračima na pobedi i plasmanu u viši rang takmičenja I napomenuo da dalji planovi zavise od uprave kluba, da su po njemu igrači opravdali očekivanja, te da svi željno iščekuju početak takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodine.

Da podsetimo, Radnički 1912 sezonu je završio sa osvojenim 81 bodom. Nakon 30 kola zabeležene su 26 pobede, tri remija i samo jedan poraz, koji je pretrpela omladinska selekcija kluba na gostovanju u Karavukovu. Koliko je dominantna bila ova ekipa govori i činjenica da prvi pratilac, Sloga iz Čonoplje daleko ispod na tabeli sa 21 bodom zaostatka, a trećeplasirani je u minus za čak 30 bodova.

Kako navode u upravi kluba okosnica ekipe će ostati na okupu, pojedinim igračima, koji nisu zadovoljili biće zahvaljeno na saradnji, a već u narednim danima biće predstavljena i nova pojačanja. Treba napomenuti i da u okviru kluba nastavlja da radi i besplatna škola fudbala. Trenutno u njoj trenira blizu 150 dece, pod „budnim okom“ četiri licencirana trenera. Za razliku od drugih škola, članarina se ne naplaćuje, a uprava kluba se trudi da najmlađima polaznicima obezbedi najkvalitetnije uslove rada.

Be the first to comment

Leave a Reply