(VIDEO-FOTO) Milićević: Pokrajina nastavlja da ulaže u objekte obrazovanja u opštini Kula

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovor o dodeli 7,9 miliona dinara, koje je Pokrajinska vlada obezbedila za izgradnju “tople veze” između objekta Osnovne škole “20. oktobar” u Sivcu i fiskulturne sale. Time će se rešiti višedecenijski problem sivačkih osnovaca, koji su prelazili oko 70 metara preko školskog dvorišta, do fiskulturne sale.

“U izgradnju i obnovu skoro 200 objekata obrazovnih ustanova širom Vojvodine, u protekle dve i po godine, iz pokrajinskog budžeta je uloženo preko milijardu dinara. To govori o ozbiljnoj nameri Pokrajinske vlade da se poboljšaju uslovi za školovanje učenika i rad obrazovnih institucija“, kazao je Milićević i dodao će se i ubuduće nastaviti sa ulaganjem u školske objekte, koji godinama nisu obnavljani.

Milićević je dodao da investicioni ciklus Pokrajinske vlade u opštinu Kula, u prethodnih dve i po godine, iznosi više od 600 miliona dinara. On je istakao i dobru saradnju sa rukovodstvom opštine, koja daje dobre rezultate u privrednom i ekonomskom smislu, kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture, ali i u oblastima zdravstva, zaštite životne sredine, sporta.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić zahvalio se Pokrajinskoj vladi što je prepoznala važnost rešavanja problema koji sivački đaci imaju već 45 godina. On je naveo i da očekuje da će se dobra saradnja sa pokrajinskom administracijom nastaviti.

Direktor OŠ “20. oktobar” Ferenc Lendak kazao je da će oko 300 osnovaca ubuduće imati komfornije uslove za bavljenje fizičkim vaspitanjem, sportskim aktivnostima, kao i vannastavnim sekcijama, koje se svakodnevno odvijaju u sali.

Be the first to comment

Leave a Reply