(VIDEO – FOTO) Opština Apatin dobila 25 miliona dinara za obnovu pristana

Prošlo je nešto više od dve godine kada je led uništio apatinski pristan, pošto pristan u to vreme nije bio ni osiguran, šteta koju je led prouzrokovao nije se mogla nadoknaditi.

Kako je istakao predsednik Opštine Apatin Milan Škrbić, od kako je došao na ovu funkciju nije prestajao da lobira za projekat obnove pristana, te se konačno došlo do sredstava za njegovu obnovu.

„Činjenica da bi opština Apatin bila u obavezi da o svom trošku ukloni pristan, a što bi koštalo više od 16 miliona dinara, navelo nas je na to da apliciramo za sredstva koja bi nam omogućila da ga popravimo, ali tako da bude otporan na sve vremenske uslove i prilike“, rekao je Škrbić.

Stručnjaci za ovu oblast su uvidom u projekat kojim je prvobitno rađen uvideli gde i na koji način treba dodatno poboljšati i unaprediti budući pristan, a isti su konstatovali da je mesto na kom se nalazi odgovarajuće da se i u buduće tu nalazi.

„Projekat za rekonstrukciju pristana uradila je novosadska firma Aksis, čiji projektant je radio i na projektu „Beograd na vodi“ i ono što je usledilo je da se aplicira na konkursima za dobijanje sredstava. Danas sa zadovoljstvom mogu reći da sam pre dva dana potpisao ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli 25 miliona dinara za popravku pristana. Ostaje nam u narednom periodu da u saradnji sa navedenim ministarstvom raspišemo konkurs za izvođača radova i rekonstruišemo pristan. Rok za utrošak sredstava je 12 meseci, ali se iskreno nadam da ćemo posao realizovati  dosta ranije kako bismo uskoro mogli poželeti dobrodošlicu kruzerima koji prolaze pored našeg grada“, rekao je predsednik opštine Apatin.

Ono što je predsednik Škrbić najavio za ubuduće jeste i da će uskoro biti puštena u promet i točilica za gorivo na apatinskoj Marini koja takođe prvobino nije urađena kako treba, te je uklonjena. Nova je trenutno montirana i čeka na upotrebne dozvole, nakon čega će biti puštena u promet.

Be the first to comment

Leave a Reply