(VIDEO-FOTO) Otvorene apoteke i u Kruščiću i u Liparu

Kako je i najavljeno, juče su u svim mestima opštine Kula otvorene apoteke Galen pharm. Predstavnici ove apoteke u pratnji predsednika privremenog ograna opštine Kula, Velibora Milojičića, posetili su danas novootvorene apoteke u Liparu i Kruščiću, mestima u kojima dugo nije bilo ni jedne apoteke.
„Kao što smo i obećali, danas otvaramo apoteke u svim naseljenim mestima opštine Kula, a posebno mi zadovoljstvo što smo to uradili u Liparu i Kruščiću, gde ih do sada nije bilo. Dogovor koji smo postigli sa Galen pharm –om oko zakupa je ispoštovan u potpunosti i ovom prilikom se zahvaljujem onima koji su pomogli ispred apoteke Galen pharm da se one otvore u ovako kratkom roku kako smo i planirali. Ono što je takođe jako dobro je što meštani Lipara i Kručšića neće morati da idu za lekove sa pozitivne liste u druga naseljena mesta, to će umesto njih sa njihovim receptima raditi radnici Galen pharm –a sve do 01.02.2019 od kada će lekove moći preuzimati u svojim mestima. Još jednom hvala svima koji su pomogli da se realizuje ne samo ovaj, već i drugi projekti u prethodnom periodu kako bi Kula postala bolje, kvalitetnije i naprednije mesto za život svih koji u njoj žive“, rekao je Milojičić.

Ispred kompanije Galen pharm, medijima se obratila komercijalna direktorka ove firme, Bojana Proković, rekavši da je po dogovoru otvoreno svih šest apoteka u kulskoj opštini, što je omogućilo posao za dvanaest ljudi.
„Zahvaljujem se ovom prilikom predsedniku Milojičiću i kulskoj opštini na saradnji koju smo do sada imali i nadam se da ćemo je u budućnosti podizati na sve viši nivo. Od 01.02.2019 građani će u ovim apotekama moći da podižu lekove na recept republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a do tada ćemo se potruditi da im obezbedimo dostupnost svih lekova“, rekla je Prokovićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply