(VIDEO) Liparski Dom kulture dobija novi sjaj

U Liparu su ovih dana završeni radovi na renoviranju Doma kulture u sklopu kojih su stari prozori zamenjeni novim, stavljena su nova vrata kao i nov nameštaj. Sve to doprinosi boljim uslovima za rad svim sekcijama koje se nalaze u liparskom Domu kulture. Da bi ceo objekat bio renoviran ostalo je da se zameni još samo nekoliko prozora, deo nameštaja i plafon u holu.Na zahtev ogranka Narodne biblioteke Kula u Liparu iz sredstava tekuće budžetske rezerve, Privremeni organ opštine Kula izdvojio je novčana sredstva u visini od 570.000 dinara kako bi se postojeća stolarija u potpunosti zamenila. Ovom investicijom neće biti završena rekonstrukcija ovog objekta. Pošto su u planu radovi i u narednom periodu, iz budžeta lokalne samouprave biće izdvojena dodatna novčana sredstva kako bi se u 2019. godini zgrada Doma kulture u potpunosti renovirala. Lipar će tako na zadovoljstvo svih meštana, omladine i školaraca imati ulepšan i sređen prostor Biblioteke i Doma kulture, odnosno prostor gde će moći da se okupljaju, te u slobodno vreme edukuju i pohađaju zanimljive radionice.

Nikolina Dragić, vaspitačica u vrtiću, izjavila je ovim povodom da joj je drago što je opštinska uprava još jednom, nakon teretane na otvorenom, prepoznala i nagradila trud i rad omladine Lipara. Zahvaljujući obnovljenom Domu kulture naše mesto će dobiti prostor za razne kulturne manifestacije, a ujedno i kreativne radionice za decu. U planu je pokretanje folklorne i dramske sekcije, pevačkih grupa. Tamburaškoj sekciji će se olakšati rad. Cilj je da stvorimo toplo i lepo mesto gde ćemo se okupljati.
Direktorica Narodne biblioteke Kula, Snežana Tatalović izrazila je zahvalnost opštinskoj upravi na izdvojenim novčanim sredstvima. Opština Kula je u toku 2018.godine izdvojila 570.000 dinara za rekonstrukciju ovog objekta, zamenjeni su prozori i vrata i na taj način je omogućen prijatniji rad korisnicima, kako korisnicima kulturno-umetničkog društva Lipar odnosno sekcijama, tako i korisnicima naših usluga i internet kluba koji se nalazi u sklopu biblioteke.
Na osnovu razgovora koje smo imali sa čelnicima opštine Kula ovo je tek početak jedne uspešne saradnje na osnovu koje će se u budućem periodu realizovati i kompletna rekonstrukcija Doma kulture i ogranka biblioteke. Ideja je da se do kraja 2019.godine kompletno rekonstruiše ovaj prostor a Opština će u okviru svojih budžetskih rezervi izdvojiti ta sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply