(VIDEO) Ministar Vanja Udovičić posetio Sombor i Riđicu

U sklopu redovnog obilaska lokalnih samouprava, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić danas je posetio grad Sombor. Ministra je dočekala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović sa svojim saradnicima, a u sklopu svoje posete ministar je posetio naseljeno mesto Riđica gde su ga u lokalnoj sportskoj hali dočekali ridjički rukometaši i fudbaleri zajedno sa meštanima.

Ministar je prilikom svoje posete Ridjici porazgovarao sa sportistima i sportskim radnicima i predao im donaciju u vidu sportskih rekvizita.

Nakon posete Ridjici, ministar je posetio i OŠ „Dositej Obradović“ u Somboru gde se upoznao sa članovima KK „Joker“ kao i sa članovima Džudo kluba „Bačka“ iz Sombora.

Kako je istakla gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, poseta ministra je veoma važna za naš grad zato što Sombor spada u retke lokalne samouprave koje izdvajaju 5% godišnjeg budžeta upravo za sport:“ 5% budžetskih sredstava za sport i jeste neki minimum ispod kojeg naša želja i nije da idemo kada je, pre svega u pitanju finansiranje klubova, ali sport ne podrazumeva samo rad klubova nego i odgovarajuću sportsku infrastrukturu i da u tom smislu kao grad, radimo dosta na unapređenju položaja infrastrukture“ istakla gradonačelnica.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić je naglasio da bavljenje sporta nije privilegija pojedinaca i bogatih već pravo svih da se na bilo koji način mogu baviti sportom:“ Mi smo kroz sistem školskog sporta duplirali u ovih prethodnih pet godina, broj dece koji se bave školskim sportom, želimo da podignemo i konkurenciju ali i da podignemo i kvalitet takmičenja i svest kod svih građana, prvenstveno kod dece a onda i kod roditelja, da se svi bavimo rekreacijom i sportom“ naglasio je ministar Udovičić.

Pored gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, ministra su dočekali i zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, Zoran Rus šef OG SNS Sombor, kao i Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

Be the first to comment

Leave a Reply