(VIDEO) Nova prostorija za sva udruženja građana u Čonoplji

Udruženja građana sa teritorije naseljenog mesta Čonoplja, dobila su na korišćenje novu prostoriju u zgradi Mesne zajednice. Nove uslove za rad, omogućili su im Savet Mesne zajednice Čonoplja, grad Sombor i lokalni privrednici.

Prema rečima predsednika Mesne zajednice Čonoplja, Darka Smiljanića, sada će rad Udruženjima biti znatno olakšan, pošto će im pružiti puno kvalitetnije uslove za rad.“ Sva udruženja su učestvovala u ovome da ovako bude dobro, i ono što je posebno važno jeste da su sva udruženja pokazala želju da zajedno budu svi u ovoj prostoriji što je, čini mi se jedinstven primer zajedništva. Ova prostorija je na raspolaganju svim udruženjima potpuno besplatno, a imaće i internet na korišćenje.“ rekao je Smiljanić.

 Kako ističe Milka Bosnić, predsednica KUD „Vuk Karadžić“ Čonoplja, veliko je zadovoljstvo svih članova udruženja što su dobili ovu prostoriju, te smatra da sada treba više da se angažuju svi ljubitelji različitih vrsta zanimanja, kako bi ne samo dodatno unapredili kulturno-umetnički život mesta, već i na taj način pomogli negovanje i čuvanje tradicije.“Osetili smo da su meštani Čonoplje nekako prazni i nezainteresovani, te bi ova prostorija trebala da bude jedna mogućnost da se pokrenu i angažuju žene iz sela kao i svi ljubitelji nekih drugih zanimanja kao što su naši lovci, ribolovci, ekolozi a imamo i puno sekcija u školi koje bi mogle naći pravu primenu u svemu ovome“ istakla je Bosnićeva.

 Osposobljavnjem nove prostorije za korišćenje Udruženja građana, meštani Čonoplje pokazali su da zajedničkim trudom i zalaganjem svih, mogu da se obezbede adekvatni uslovi za rad i da se od nefunkcionalnog, napravi prijatan i kvalitetan kutak.

Be the first to comment

Leave a Reply