(VIDEO) ODRŽAN 14. SUSRET OLDTAJMERA U SOMBORU

U organizaciji kluba Des Arts, u Somboru je danas održan trinaesti po redu skup starovremenskih vozils.Vlasnici starih automobila, motocikala i drugih starodobnih prevoznih sredstava, okupili su se u velikom broju  te se na glavnom somborskom trgu pojavilo preko 70 vozila. Osim automobila iz Srbije, skup su posetili i gosti iz Hrvatske i Mađarske, Slovenije, Nemačke, a poseban kuriozitet je i dolazak jednog vozila iz Velike Britanije, što je i ovom okupljanju dalo međunarodni karakter: „Ova manifestacija je iz godine u godinu sve veća i veća, a ove godine je svakako ekskluzivni model MG koji je došao čak iz Velike Britanije, a to je još jedan dokaz da se susret širi i da ljudi sve više znaju za Sombor ne samo kao grad zelenila nego i kao grad u kojem se okupljaju ljubitelji oldtajmera“, istakao je Dragan Bokun, organizator ovogodišnjeg susreta oldtajmera.

Poseban kuriozitet ovogodišnjeg skupa starovremenskih vozila jesta da je promoter ove godine naš proslavljeni sportista i bodi bilder Petar Čelik koji je svojim prisustvom uveličao 14. susret oldtajmera u Somboru. Savet za bezbednost našeg grada je takodje pomogao organizaciju ovog skupa, a planovi za budućnost su još veći i obimniji: „Plan gradske uprave, a ujedno i Saveta za bezbednost saobraćaja, jeste da se kvalitet ove manifestacije iz godine u godinu diže na veći nivo i verujem da će to tako i biti, jer definitivno susret oldtajmera polako ali sigurno postaje brend Sombora“, rekao je Antonio Ratković, predsednik saveta za bezbednost saobraćaja u Somboru.

Nakon okupljanja na trgu ispred gradske kuće, kolona je krenula put Apatina, gde je upriličen drugi deo izložbe.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom grada Sombora, odnosno Saveta za bezbednost saobraćaja u našem gradu, uz veliku pomoć Policijske uprave u Somboru, kao i uz podršku Turističke organizacije grada Sombora..

Be the first to comment

Leave a Reply