(VIDEO) Portal 025.rs potpisao protokol o saradnji sa RTV

Radio televizija Vojvodine potpisala je protokole o saradnji sa skoro 40 lokalnih medijskih kuća u Vojvodini, a sve s jednim ciljem – bolja informisanost građana.  …

Protokol o saradnji između RTV i lokalnih medija iz cele Vojvodine sinergija je cele informativne mreže u pokrajini. Razmenom informacija i programa svi će dobiti, a ponajviše gledaoci. “Mi imamo i dopisničku mrežu, ali ovo je više od dopisničke mreže, jer ćemo sa nekim raditi koprodukciju. Kolege iz radija već dogovaraju dve zajedničke radio emisije. To je način da dinar koji građani izdvajaju za informisanje na najboji način iskoristimo”, kaže Miodrag Koprivica, direktor RTV.

Odmah su počeli dogovori o konkretnoj saradnji. A svi se slažu da će informacije svima biti dostupnije. “Niko ne poznaje lokalnu sredinu kao novinari koji žive i rade u njoj. To će biti značajno za RTV”, kaže Miloš Lazić, RTV Stara Pazova.

“Mi u malim sredinama imamo zanimljivih tema. Šteta je da te sve zanimljive priče ne prezentujemo velikom broju gledalaca, jer svakako da TV Fruška gora gleda manji broj ljudi od RTV”, kaže Zlatko Markovinović, TV Fruška gora.

“Informacija nikada nema dovoljno. Informacije će se sa više strana pokriti i samim tim javnosti i građanima će biti dostupnije i značajnije”, ističe Jovica Batanski, Ami Naksi Radio Kikinda.

RTV je potpisala protokol o saradnji sa skoro 40 radio, televizijskih kuća i portala.

Preuzeto sa sajta RTV

Be the first to comment

Leave a Reply