(VIDEO) Potpisan Sporazum između lokalne samouprave i Privredne komore Sombor

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić i direktor Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović, potpisali su danas u Svečanoj sali opštine Kula Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. O tome šta je cilj ovog Sporazuma i koje konkretne aktivnosti on predviđa, saznali smo od njegovih poptisnika.

„Sve je u cilju poboljšanja kvaliteta života na teritoriji opštine Kula, nova radna mesta, poboljšanje uslova za poslovanje, znači sve  zaista kako bi poboljšali da se kvalitet života podigne na jedan viši nivo“, rekao je Milojičić.

On je takođe izrazio veliku zahvalnost Bulatoviću i naglasio kako su uvek imali odličnu saradnju sa Regionalnom privrednom komorom.

„Cilj je da radimo u interesu privrede i privrednika. Današnje potpisivanje ugovora sa lokalnom samoupravom Kula, jeste pre svega da zajednički radimo na unapređenju poslovnog okruženja i privrednog ambijenta, olakšanje mogućnosti da privrednici dobiju blagovremene informacije i omogućimo ono što je potrebno da njima olakšamo poslovanje. Privredna komora i lokalna samouprava nisu  konkurencija, oni su prirodan partner i ta saradnja će jasno biti definisana ovim sporazumom“ kaže Bulatović. On takođe dodaje da je potpisivanje sa Kulom finale, nakon potpisivanja sa Apatinom i Odžacima, te da je tima zaokružena ukupna saradnja Zapadnobačkog okruga. Istakao je i to da će u vrlo kratkom roku biti potpisan sporazum sa Privrednim sudom u Somboru, pre svega sa akcentom na medijaciji u privredi, što će omogućiti viši kvalitet pošto će se smanjiti pritisak na sudove i troškove parničnih postupaka.

Bulatović je ovom prilikom najavio i Sajam hrane, za koji je organizovan besplatan prevoz.  Na ovaj način,  mali preduzetnici i privrednici moći će da promovišu svoje proizvode i uz pomoć lokalne samouprave sutra budu prepoznati kao proizvođači kvalitetnih proizvoda.

Be the first to comment

Leave a Reply