(VIDEO) Poznati srpski satiričar, Veselin Milićević, održao književno veče u Kuli

Sinoć je, u Maloj sali Kulturnog centra u Kuli, književno veče priredio poznati satiričar i dečiji pisac iz Vrbasa, Veselin Milićević. Saradnik mnogobrojnih domaćih listova koji su posvećeni satiri, ali i izdavač velikog broja knjiga aforizama, i u dečijem svetu odavno je poznat pisac i pesnik, što pored priznanja, potvrđuju i mnogobrojna književna izdanja.

Na pitanje zašto baš satira, on kaže: „Što reče neko od mojih kolega, da bi se neko bavio satirom, on mora imati i malo žicu za to, a ja sam uvek malo naginjao, s jedne strane i na muziku pošto sam se bavio i muzikom dugo godina, a današnje vreme i današnja događanja, pogoduju i plodna su za stvaranje nekih satiričnih dela.“

U Bugarskoj je, 2009. godine, dobio međunarodnu nagradu „Aleko“ za satiričnu priču, u konkurenciji 88 priča iz 22 zemlje, ali on naglašava da su mu od svega ipak najvažniji čitaoci.

„Oni su mi najdraži, najbolji i najiskreniji kritičari, jer ja pišem za njih i bitno mi je njihovo mišljenje. Ja mislim da prihvataju to što pišem, pogotovo aforizme i satirične priče“, ističe Milićević.

Be the first to comment

Leave a Reply