(VIDEO) Saradnja CSR opštine Kula i udruženja “Plava ptica”

U ponedeljak, 15.oktobra, upriličen je sastanak direktorke Centra za socijalni rad, Gordane Vakula, i predsednika Udruženja građana „Plava ptica“, Marka Košutić, radi unapređenja saradnje i razmene informacija. Suština saradnje između Centra i „Plave ptice“ svodi se na korisnika usluge i pomoć i podršku članovima porodice.

Direktorka Centra, Gordana Vakula, u svojoj izjavi za medije ističe da saradnja sa Udruženjem traje već godinama, da je ona dobra i u znatnoj meri intenzivnija po mnogim osnovama poslednjih nekoliko godina. Na to je uticala normativna regulativa i definisanje nadležnosti u oblasti socijalne zaštite, ali i izdvajanje značajnih sredstava iz opštinskog budžeta, koji finansira preko 60% ove usluge u cilju obezbeđivanja što boljih uslova za funkcionisanje samih korisnika u porodici, ali i u zajednici. Važno je da osobe sa smetnjama u razvoju, a posebno deca, budu adekvatno zbrinuta, kako u svojoj porodici, tako i van nje. Zbog toga je jako važno da kao društvo pokažemo razumevanje i ostanemo ljudi. Jedino na takav način možemo da stvorimo zdravo, napredno i bogato društvo sa svim svojim različitostima, istakla je Vakula.
U narednom periodu najavljeno je potpisivanje Protokola o saradnji između Centraza socijalni rad i Udruženja „Plava ptica“.

Be the first to comment

Leave a Reply