(VIDEO) Sportski savez grada Sombora i u ovoj godini nudi besplatne sportske sadržaje

Sport je neophodan za zdrav način života, a da bi se ljudi, posebno deca, motivisali na bavljenje fizičkom aktivnošću, treba uložiti više vremena i pažnje, ali i sprovoditi konkretne aktivnosti da bi se taj cilj ostvario.

Upravo iz tog razloga, Sportski savez grada Sombora je pokrenuo niz besplatnih akcija kako bi motivisao što veći broj naših sugrađana, od onih najmladjih pa do onih nešto starijih, kako bi se bavili sportom. Po rečima predsednika Sportskog saveza grada Sombora Milana Stakića, besplatni sadržaji izuskuju puno rada i truda, ali daju zaista veoma pozitivan efekat kada je bavljenje sportom u pitanju:

Spektar delatnosti Sportskog saveza je veoma šarolik i naš rad se ogleda kroz osnovne i godišnje programe. Osnovne programe čine pre svega školski sport, a ništa manje važni nisu ni besplatni sadržaji“, istakao je Stakić.

Po njegovim rečima Sportski savez ne bi mogao da funkcioniše ni približno ovako kvalitetno da ne postoji velika podrška od strane lokalne samouprave grada Sombora:“ Podatak da grad Sombor iz svog budžeta izdvaja 4,95 posto sredstava za oblast sporta dovoljno govori koliko je ta podrška grada velika i značajna, te da su lokalne vlasti apsulotno prepoznale sport kao jednu od najbitnijih sfera života“ rekao je Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora.

Be the first to comment

Leave a Reply