(VIDEO) “Telekom Srbija” podržava udruženja žena

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi projekat „UdruŽene“ sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu, kao i afirmaciji i osnaživanju žena za njihovo aktivno učešće u razvijanju lokalnih zajednica. Projekat se realizuje u saradnji sa Savetom za rodnu ravnopravnost Vlade AP Vojvodine, a na prvom mestu posvećen je udruženjima žena u manjim sredinama, odnosno promociji kulturne baštine i ženskog stvaralaštva. Udruženjima žena će donacija Telekom Srbije pomoći u misiji očuvanja, negovanja i promovisanja tradicije starih zanata i humanitarnog rada.

Po rečima Marije Bošković, direktorke Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija, ova kompanija je društveno odgovorna ali taj termin nije dovoljno prepoznat u našem društvu: „Telekom Srbija je društveno odgovorna kompanija od samog svog osnivanja, dakle već više od 20 godina, i kada kažemo društveno odgovorno, čini nam se da u našem društvu taj termin nije baš prepoznat na pravi način. To znači da mi ulažemo u zajednicu, osluškujući potrebe zajednice, ulažemo u mlade, u obrazovanje, kulturu, nauku, umetnost, zdravstvo i između ostalog pokrećemo projekte što samostalno što u saradnji sa našim partnerima.“ rekla je  Boškovićeva.

“Savet za rodnu ravnopravnost jasnog je opredeljenja o potrebi poboljšanja položaja žena, kao i unapređivanja lokalnih zajednica uopšte, te je saradnja sa kompanijom Telekom Srbija ključna sa ciljem postizanja preduslova za kreiranje i sprovođenje aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje položaja žena, posebno žena na selu. Ovakav primer društveno odgovornog poslovanja koje sprovodi Telekom Srbija pokazuje da svi zajedno moramo voditi računa i o odnosu prema društvenoj zajednici, njenim potrebama, bezbednosti, kvalitetu života i socijalnom stanju”, istakla je Mia Strajin, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost polova Vlade AP Vojvodina.

Simbolično predstavljen uoči Dana žena 8.marta, projekat je nastavljen posetama udruženjima žena iz Kravukova, Bača i Tovariševa, koja svojim aktivnostima doprinose obogaćivanju svakodnevnice žena iz svojih mesta, pružajući im priliku za unapređenje i osnaživanje kroz rad i druženje.

Ručni radovi poput tkanja, vezenja, pletenja, oslikavanja platna, heklanja i izrada nakita i nošnji, kao i očuvanje domaće tradicionalne kuhinje, samo su neke od delatnosti u okviru kojih žene učesnice projekta „UdruŽene“ čuvaju lokalne običaje i baštine tradiciju srpskog i ostalih naroda koji žive u našoj zemlji. Neka od udruženja na taj način stvaraju i prepoznatljiv brend i upravo kroz druženje napravile su i prve korake u preduzetništvu.

Be the first to comment

Leave a Reply