(VIDEO) „Trka za srećnije detinjstvo“ održana u STŠ „Mihajlo Pupin“ u Kuli

Danas je u dvorištu STŠ ”Mihajlo Pupin” u Kuli, održana ”Trka za srećnije detinjstvo”, čime se i ova kulska škola uključila u veliku akciju, koju organizuje Crveni krst Kula. U pitanju je jedna od tradicionalnih, najmasovnijih i najšire prihvaćenih reakreativno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta, namenjena podmladku i omladini. Ova aktivnost ima za cilj da među mladima u osnovnim i srednjim školama podstakne humanost, promoviše zdrave stilove života i propagira volonterski rad.
Kako je izjavila Branislava Bulut, stručni saradnik Crveni krst Kula, učenici ove škole kupovinom startnog broja po simboličnoj ceni od 50 dinara pomažu boravak i opremanje prostorija i potrepština za socijalno ugroženu decu, koja borave u prostorijama Crvenog krsta. Ona je takođe izrazila veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog toga što se sve veći broj škola pridružuje ovoj akciji.


Iako je ovo prvi put da se učenici Srednje tehničke škole trkaju „za srećnije detinjstvo“, ovo nije prva humanitarna akcija u kojoj škola učestvuje. Kako je izjavila Vera Slijepčević, direktorka STŠ ”Mihajlo Pupin” Kula, na saradnju su se rado odazvali, a s obzirom da se kros održava svake godine, iskoristili su priliku da pokažu i humani karakter.
Crveni krst Kula, u skladu sa kalendarom aktivnosti Crvenog krsta Srbije, organizuje ovu akciju u prvoj nedelji oktobra meseca. Masovnim učešćem u trci, deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima.

Be the first to comment

Leave a Reply