(VIDEO) Završen drugi Film fest Sombor

U Somboru je u utorak 16. jula 2019. godine u Kabareu zatvoren drugi Film fest Sombor „Porodica naroda dunavsko-panonske regije“. Ovaj filmski festival organizovao je Kulturni centar „Laza Kostić“, uz podršku Grada Sombora.

Na četiri lokacije u gradu, pod vedrim nebom, publika je imala priliku da pogleda 15 filmova u četiri selekcije, od kojih su dve takmičarske.

Festival je zatvoren dodelom nagrada Zlatni celtis. Žiri u sastavu Žarko Radić, Tanja Bošković i Radoman Kanjevac odlučio je da Zlatni celtis za najbolji film drugog Film festa dodeli nemačkom ostvarenju „Izvan sistema“ scenaristkinje i rediteljke Nore Fingšajt.

Specijalno priznanje festivala dodeljeno je desetogodišnjoj Heleni Zengel za ulogu Beni u filmu „Izvan sistema“.

Marko Baćović je proglašen za najboljeg glumca („Šavovi“ i „Između dana i noći“), a nagradu za najbolju glumicu žiri je dodelio Juliji Jakab („Suton“).

Zlatni celtis za najboljeg mladog glumca/glumicu pripao je Jovani Stojiljković za ulogu Ivane u filmu „Šavovi“ Miroslava Terzića,

Za najbolji film u selekciji „Autori filmova do 30 godina“ žiri u sastavu Srđan Savić, Maja Šuša i Milica Gojković dodelio je filmu  „Zlogonje“ reditelja Raška Miljkovića.

Drugi Film fest Sombor zvanično je zatvorila gradonačelnica Dušanka Golubović.

„Moja velika zahvalnost ide pre svega publici festivala, posvećenom i predanom žiriju i direkciji festivala, zahvaljujući kojima smo uspeli da dokažemo da je projekat somborskog festivala održiv, da ima svoje interesente, da ima svoj kvalitet, i isto tako, da smo spremni da sledimo viziju i san našeg somborca Ernesta Bošnjaka. Nakon ove večeri nostalgije i pobede očekujem da svi zajedno radimo na tome da sledeći filmski festival bude još veći, vidljiviji i posećeniji“ istakla je gradonačelnica prilikom zatvaranja festivala.

Zatvaranju festivala prisustvovao je i gradski većnik za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač.

Projekcijom digitalno restauriranog filma „Ljubav i moda“ Ljubomira Radičevića večeras je završen drugi Film fest Sombor „Porodica naroda dunavsko-panonske regije“.

Be the first to comment

Leave a Reply