Sastojci:
• 1 avokado
• 1 crveni luk
• 2 jaja
• 1 kisela jabuka
• glavica zelene salate
• konzerva tunjevine
• crvena paprika
• nekoliko crnih maslina
• so
• sok od pola limuna
• maslinovo ulje
Priprema:
Kuvajte jaja dok ne budu gotova. Za to vreme, sitno iseckajte zelenu salatu, luk isecite na polumesece i izgnječite sa malo soli da pusti sok. Crvenu papriku isecite na štapiće, a avokado na dva dela. Uz pomoć kašike skinite sa kože i isecite na kockice. Uklonite semenke sa jabuke (oprane ali ne oljuštene) i takođe isecite na komade. Sve izmešajte u činiji za salatu. Dodajte oljuštena i seckana jaja, oceđenu konzervu tunjevine i izmešati. Prelijte salatu prelivom od soli, limuna i maslinovog ulja. Ako je jabuka kisela, ublažite kiselost sokom od limuna.
Prijatno!