Kako prenosi portal agrofin.rs, dok leskovački proizvođači pardajza imaju veliki problem sa plasmanom i cenom na pijacamu u Vojvodini “rajsko povrće” u ovom momentu košta 50 dinara za kilogram. To nije cena koja pokriva troškove proizvodnje, ali veći proizvođači preradom pokušavaju da nadoknade štetu.
“Ono što ne prodamo, već godinama prerađujemo i vrlo smo zadovoljni. Od viškova smo već počeli da kuvamo paradajz, a kao i naše ostale proizvode, prodajemo ga na novobeogradskoj pijaci”, rekao je proizvođač Šandor Balanji iz Lukinog Sela kod Zrenjanina.
Balanjijevi su zadovoljni cenom koju postignu u Beogradu .
“Svakom ko ima viškove preporučio bih da ih preradi ili da o tome počne da razmišlja. Jeste to više posla, ali ništa se ne baci, a postoji tržište za domaći kuvani paradajz, ili neki drugi proizvod od njega”, preporučuje Balanji.
B. K.
Preuzeto: afrofin.rs