Čizburger
Sastojci:
• 400 grama mlevenog mesa
• so, biber
• glavica luka
• kiseli krastavac srednje veličine
• 2 kašike majoneza
• beli luk u prahu
• crvena paprika u prahu
• pola kašičice senfa
• sir
Prilozi:
• zelena salata
• paradajz
• crveni luk (po želji)
• malo kečapa
Priprema:
Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite burgere željene veličine, pa ih pecite na gril tiganju, na srednjoj vatri. Dok se peku, napravite sos. Sitno iseckajte luk i krastavac. Stavite u činiju i dodajte dve kašike majoneza, posolite i dodajte malo belog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo mlevene paprike u prahu. Sve promešajte i sjedinite.
Lepinje prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, meso i sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.
Servirajte uz pomfrit.
Prijatno!