Zanimljiv sportski vikend

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend. Nakon dva vezana poraza, fudbaleri Hajduka u petom kolu prvenstva u Srpskoj ligi grupa Vojvodina gostuju u Sakulama gde se sastaju sa ekipom Borca. Sigurno je da će ovo gostovanje biti prilika Kuljanima da prekinu niz neuspeha, a susret će pokazati i koliko je ekipa Hajduka psihološki stabilna, odnosno, da li je smogla snage da se oporavi od dva ubeležena poraza. Susret fudbalera Borca i Hajduka u Sakulama će biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati.

U petom kolu prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa sever fudbaleri Crvenke gostuju u Bačkoj Palanci gde se sastaju sa ekipom Stari Grad. Osokoljeni prvom pobedom koju su ostvarili u prošlom kolu fudbaleri Crvenke ističu da će dati sve od sebe kako bi se i iz Bačke Palanke vratili sa povoljnim rezultatom. Duel Stari Grad – Crvenka će u Bačkoj Palanci biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati.

Fudbaleri Rusina u petom kolu prvenstva u Somborskoj područnoj ligi pred svojim navijačima u Ruskom Krsturu dočekuju Vojvodinu iz Tovariševa. Krsturčani su promenili trenera, do povratka Ranka Delića iz Italije ekipu će voditi Dragutin Božović, pa će i susret sa drugoplasiranom Vojvodinom pokazati je li promena trenera „razmrdala“ ekipu. Susret Rusin – Vojvodina iz Tovariševa će u Ruskom Krsturu biti odigran u nedelju, a počeće u 16 sati.

Peto kolo prvenstva u Somborskoj međuopštinskoj ligi prvi razred obeležiće opštinski derbi, jer će se u Liparu sastati Lipar i Polet iz Sivca. Liparčani nemaju izbora: samo pobedom se mogu udaljiti iz donjeg dela tabele. Mladost iz Kruščića ide u goste ekipi Zadrugara u Srpski Miletić. Domaćin je favorit. Ova dva susreta su na programu u nedelju, a počinju u 16 sati. Naš četvrti predstavnik u ovom stepenu takmičenja ekipa Kule će sutra, takođe od 16 sati gostovati u Bačkom Gračacu, gde će odmeriti snage sa ekipom Borca.

Naši rukometni kolektivi privode kraju pripreme za start sezone i kroz kontrolne utakmice proveravaju šta su do sada uradili.

Rukometaši Crvenke, članovi Super B lige će večeras odigrati kontrolni susret. Od 20 sati u hali „Slobodan Čile Mišković“ rukometaši Crvenke će odmeriti snage sa prvoligašem „Somborelektrom“ iz Sombora. Naš drugi super B ligaš Sivac 69 će sutra u Subotici odigrati susret sa jednim španskim trećeligašem koji je u Subotici na pripremama, a u nedelju će španskog trećeligaša Sivčani ugostiti u svojoj hali. Susret u nedelju počinje u podne.

Sutra će u Kuli biti odigrana međunarodna prijateljska košarkaška utakmica. Sastaće se domaćin Hajduk, član Prve Srpske lige i Ratgeber Akademija iz mađarskog grada Pečuja. Ova dve ekipe su minule subote odigrale susret u Pečuju, pa je sutrašnje odmeravanje snaga u Kuli revanš. Duel sa gostima iz Mađarske biće prilika ljubiteljima košarke da vide sa čim će Hajduk ući u novu prvestvenu sezonu. Susret košarkaša Hajduka i Ratgeber Akademije iz Pečuja će u hali Osnovne škole „Petefi brigada“ sutra početi u 17 sati i 30 minuta.

Preuzeto: kula.rs

Be the first to comment

Leave a Reply