Vreme pripreme: 90 minuta
Potrebni sastojci:
600 grama pilećih grudi (filea)
1 kilogram spanaća
2 kašike mešavine začina
1 glavica luka
1 kašika mlevene crvene paprike
Ulje, so, mleveni crni biber
Priprema:
Pileće grudi iseći na kocke (ili na šnicle), posoliti, začiniti mešavinom začina, pobiberiti i propržiti u tiganju na zagrejanom ulju. U tiganj naliti 100 mililitara vode. Glavicu luka iseći na tanke šnite i dodati u tiganj. Dodati crvenu mlevenu papriku i sipati još 100 mililitara vode u tiganj. Dublju posudu poprskati uljem i staviti pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja staviti u posudu, potom preko staviti preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja. Poklopiti i staviti u rernu. Peći 60 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!