Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zapečene tortilje sa junetinom i sirom

Tortilja sa junetinom

Sastojci:

• 1/2 kg mlevene junetine
• 2 glavice sitno seckanog crnog luka
• 2 manje tikvice isečene na kockice
• 12 tortilja
• 2 1/2 šolje enchilada sosa (recept pogledajte ispod)
• 3 šolje rendanog sira – može i više vrsta (trapist, mozzarela…)

Priprema:

U zagrejan tiganj stavite nekoliko kapi ulja. Kada se ugreje stavite junetinu, posolite je i pustite da se dinsta. Potrebno je da se dinsta sve dok ne postane braon boje. Kada je junetina gotova, stavite je u jednu posudu. Na istoj masnoći propržite luk i tikvice, a njih je takođe potrebno malo posoliti. Ne preterujte sa soli jer je i enchilada sos kao i sir dosta slan.

Nakon nekoliko minuta, skinite tiganj sa povrćem sa šporeta i sjedinite sve sa junetinom.

Sada pripremite vatrostalnu posudu i u nju sipajte jednu šolju enchilada sosa. Nagnite posudu tako da celo dno bude prekriveno sosom.

Uzmite tortilje i na svaku od njih po sredini stavite mešavinu junetine i povrća. Preko toga dodajte rendani sir, a preko sira stavite jednu punu kašiku enchilada sosa.

Zamotajte tortilje i ređajte u vatrostalnu posudu, jednu do druge. Ostatak sosa prelijte preko svake tortilje.

U zagrejanoj rerni pecite tortilje oko 30 minuta. Zatim izvadite posudu iz rerne i preko pospite ostatak rendanog sira. Vratite u rernu da se na kratko zapeče.

Enchilada sos

Sastojci:

• 2 kašike ulja
• 2 kašike brašna
• 4 kašike čilija u prahu
• 1/2 kašičice sušenog belog luka
• 1/2 kašičice soli
• 1/4 kašičice kima
• 1/4 kašičice origana
• 2 šolje bistre pileće supe

Priprema:

Zagrejte ulje i na njemu propržite brašno. Dodajte ostale sastojke i sve mešajte dok se ne zgusne.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: