Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zapečeni karfiol u sosu od sira

Zapeceni karfiol

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola, podeljena na krupne cvetove
  • 40 g putera
  • 40 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 1 kašičica pikantnog senfa
  • 100 g zrelog čedar sira, rendanog
  • So i sveže mleveni crni biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C.

Temeljno operite karfiol i stavite ga u veliku šerpu sa slanom vodom. Kuvajte tri do pet minuta, dok karfiol ne postane skoro mekan, ali i dalje čvrst. Stavite ga u cediljku i ostavite da se ocedi.

Otopite puter u šerpi sa debljim dnom i dodajte brašno. Pržite na laganoj vatri jedan minut. Skinite sa vatre i postepeno dodajte mleko, malo po malo, dobro mešajući između svakog dodavanja.

Vratite šerpu na srednju vatru i mešajte dok ne uhvati ključ. Pustite da krčka 2 minuta, zatim sklonite sa vatre. Umešajte senf i dve trećine rendanog sira, pa ostavite sa strane. Rasporedite karfiol u vatrostalnu posudu. Pažljivo prelijte sosom, pazeći da karfiol bude potpuno prekriven. Pospite preostalim sirom i stavite u rernu.

Pecite 25-30 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: