Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zapečeni pasulj sa pelatom i nanom

Zapečeni pasulj

Sastojci:

  • 300g pasulja tetovca 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400g pelata iz konzerve
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suve nane
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 list lovora
  • 100 ml ulja

Priprema:

Pasulj operite pa skuvajte u nekoliko voda: stavite u vodu neka provri i pustite da ključa 10-ak minuta, procedite, nalijte vrućom vodom pa ponovite kuvanje. Nakon trećeg iskuvavanja možete da ga procedite i nalijete vodom pa kuvate na srednjoj vatri da zrna pasulja omekšaju i voda uvri, ali ne skroz. Pazite da vam ne zagori. Rernu zagrejte na 200°C. U pasulj dodajte začine, ulje i pelate koje ste izblendirali. Sve dobro izmešajte, preručite u tepsiju pa stavite u rernu bez pokrivanja tepsije da se peče oko 1 sat i 15 minuta. Služite toplo ili hladno, podjednako je ukusno u obe varjante.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: