Sastojci:
- 300g pasulja tetovca
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400g pelata iz konzerve
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suve nane
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 list lovora
- 100 ml ulja
Priprema:
Pasulj operite pa skuvajte u nekoliko voda: stavite u vodu neka provri i pustite da ključa 10-ak minuta, procedite, nalijte vrućom vodom pa ponovite kuvanje. Nakon trećeg iskuvavanja možete da ga procedite i nalijete vodom pa kuvate na srednjoj vatri da zrna pasulja omekšaju i voda uvri, ali ne skroz. Pazite da vam ne zagori. Rernu zagrejte na 200°C. U pasulj dodajte začine, ulje i pelate koje ste izblendirali. Sve dobro izmešajte, preručite u tepsiju pa stavite u rernu bez pokrivanja tepsije da se peče oko 1 sat i 15 minuta. Služite toplo ili hladno, podjednako je ukusno u obe varjante.
PRIJATNO!