Zaštitite vašu kosu od sunca

Približava nam se leto, a samim tim i sezona godišnjih odmora i putovanja. Sigurno već uveliko planirate neku sunčanu destinaciju u kojoj ćete uživati.

Naravno, zabava neće izostati, ali ako planirate da provodite vreme na plaži, bazenu, ne zaboravite da zaštitite vašu kosu od jakog sunca! Hlor, morska so, visoke temperature, sve to vrlo šteti vašoj kosi.

 

Uvek možemo da posegnemo za jednim od brojnih preparata koji su osmišljeni kao zaštita, i to je OK, nećete pogrešiti – svojoj kosi ćete pružiti neophodnu negu, a različiti balzami koji su namenjeni za upotrebu nakon plivanja i izlaganja suncu, pomoći će da vaša kosa i dalje ostane sjajna i lepršava.

Međutim, naš savet je zapravo trik kako da potpuno besplatno zaštitite vašu kosu od slane vode i prekomernog isušivanja. Pre nego što uđete u morsku vodu ili bazen, idite pod tuš i pokvasite svoju kosu običnom vodom – vaša kosa kad je skroz natopljena, kasnije skoro da ne može  da primi više za kosu štetne hlorisane ili slane vode! Zgodan savet, zar ne? Kasnije, kad izađete iz vode, obrišite je i nanesite UV zaštitu.

 

Preuzeto: Mogujatosama.rs

Be the first to comment

Leave a Reply