Ovaj „hleb“ od presnih, dehidriranih sastojaka (povrća i semenki) možete da koristite za sendvič sa avokadom, paradajzom, humusom ili uz neku čorbicu od sirovog povrća.
Potrebno je:
- 1 srednja tikvica, narendana;
- 1 veća šargarepa, narendana;
- 2 veća crna luka, narendana;
- 1/4 šolje maslinovog ulja;
- 1-2 kašike tamari soja sosa;
- 1/2 šolje vode;
- 1 šolja mlevenog lanenog semena;
- 1 šolja mlevenog suncokretovog semena;
- 1/2 kašičice himalajske soli.
Priprema
Pomešajte povrće, maslinovo uje, vodu i tamari. Dodajte semenke i sve dobro izmešajte. Sipajte masu u tankom sloju na pleh (plehove). Dehidrirajte na 62 stepena 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 45 stepeni i nastavite da dehidrirate još 6-8 sati.
Ako niste ljubitelj crnog luka, smanjite mu količinu, a povećajte količinu tikvica.
Piše: Vanja