Sastojci:
- 140 g kokosovog brašna
- 3 kašike kokosovog mleka
- 3 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike javorovog sirupa ili agave
- 225 gr crne čokolade
Priprema:
Stavite kokos, kokosovo mleko, kokosovo ulje i javorov sirup u blender. Pulsirajte nekoliko puta zaustavljajući da biste strugali stranice po potrebi dok se mešavina lepo ne sjedini, ali još uvek ima teksturu. Treba da dobijete smesu koju možete da stisnete i formirate štanglice, ali koja je i dalje pomalo mrvičasta.
Uzmite dve kašike smese i formirajte štanglice pa ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje, ili za kokosove kuglice, uzmite jednu kašiku i formirajte kuglice. Stavite tacnu u zamrzivač da se stegne 10 minuta. Dok se kokos učvršćuje, istopite čokoladu na pari.
Kada se štanglice učvrste, spuštajte ih u rastopljenu čokoladu, koristeći kašiku ili viljušku. Ocedite višak čokolade, a zatim vratite štanglicu na pleh obložen papirom za pečenje. Ubacite u frižider ili zamrzivač dok se čokolada ne stvrdne (oko 10 minuta).
Štanglice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do nedelju dana. Za najbolji ukus, izvadite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre nego što ih poslužite.
PRIJATNO!