Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zdrava verzija jednog od omiljenih slatkiša

recept dana

Sastojci:

  • 140 g kokosovog brašna
  • 3 kašike kokosovog mleka
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 2 kašike javorovog sirupa ili agave
  • 225 gr crne čokolade

Priprema:

Stavite kokos, kokosovo mleko, kokosovo ulje i javorov sirup u blender. Pulsirajte nekoliko puta zaustavljajući da biste strugali stranice po potrebi dok se mešavina lepo ne sjedini, ali još uvek ima teksturu. Treba da dobijete smesu koju možete da stisnete i formirate štanglice, ali koja je i dalje pomalo mrvičasta.

Uzmite dve kašike smese i formirajte štanglice pa ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje, ili za kokosove kuglice, uzmite jednu kašiku i formirajte kuglice. Stavite tacnu u zamrzivač da se stegne 10 minuta. Dok se kokos učvršćuje, istopite čokoladu na pari.

Kada se štanglice učvrste, spuštajte ih u rastopljenu čokoladu, koristeći kašiku ili viljušku. Ocedite višak čokolade, a zatim vratite štanglicu na pleh obložen papirom za pečenje. Ubacite u frižider ili zamrzivač dok se čokolada ne stvrdne (oko 10 minuta).

Štanglice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do nedelju dana. Za najbolji ukus, izvadite ih da se zagreju na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre nego što ih poslužite.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: