Zdrave navike

Kontrolišete svoj život, svoje navike i kvalitet života, tako što ćete brinuti o sebi, informisati se, unapređivati svoje znanje i zdravlje. Postoje neke sitnice koje možemo ispraviti u našoj svakodnevnici. Manje gledanje televizora ili tableta, unošenjem vitamina u naš organizam, izbaciti nezdravu hranu, kao i, redovno vežbanje.

Poznato je: što više gledate tv, više sedite, i samim tim, manje se krećete. Trenutni efekat vežbanja je dobro poznat – porast endorfina, bistriji um, niži pritisak… Razni istraživači veruju da je džoging ključ za dug život, kao i istraživanjea koja otkrivajuu da redovno trčanje produžava život muškarcima za šest i više godina, a ženama za pet i više godina. Reč je o samo dva i po sata trčanja nedeljno!

images (1)

Važno je da u ishranu uvedete koštunjavo voće, da ovo voće uravnotežava holesterol. Dodajte orahe u ovsenu kašu koju jedete za doručak, ili iseckane bademe u salatu za ručak, ako želite da budete zdraviji i živite duže.
Zamenite proteine iz mesa proteinima iz drugih izvora (mlečni proizvodi, mahunarke), kako biste smanjili rizik po zdravlje.

Ako pronađete način da se izborite sa stresom i pronađete svoj mir, živećete duže i zdravije. Meditacija je sjajan način za borbu protiv stresa i snižavanje pritiska, te i na taj način blagotvorno deluje na zdravlje.

Piše: Vanja

Be the first to comment

Leave a Reply