Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 200 g putera
- 4 žumanceta
- 2 kašike slatke pavlake
- 1/3 svežeg kvasca
- 1 dl mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
Za fil:
- džem od kajsija
- 300 g. mlevenih oraha
- 150 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- malo ulja
Priprema:
U mlako mleko izdrobite kvasac i ubacite šećer, te ostavite da nadođe. Brašno pomešajte sa solju i prstima ga izmrvite s puterom među dlanovima. Dodajte žumanca, slatku pavlaku i aktiviran kvasac.
Umesite glatko testo, uvijte u foliju i ostavite u frižider oko 2 sata da odmara.
Nakon toga, podeliti testo na četiri dela i u namazanu tepsiju veličine 26-36 cm stavite prvu razvajanu koru. Premažite je bogato džemom, pospite orasima pomešanim sa šećerom i poklopite drugom korom. Ponavljati postupak sve dok ne stavite poslednju koru. Izbockajte viljuškom i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Nakon pečenja, prelijte glazurom od čokolade i ostavite na hladno mesto.
Tek sutradan secite na kocke.
Prijatno!