Zimska služba opštine Odžaci u pripravnosti zbog mogućih novih padavina

Sneg koji je neprekidno padao duže od 24 sata stvorio je pokrivač visine dvadesetak centimetara. Svi putevi u opštini Odžaci su prohodni, a zimska služba je i dalje u pripravnosti, kaže pomoćnik predsednika opštine Milorad Stanišić, koji je zadužen za komunalnu delatnost.

Stanišić je naveo da je mehanizacija dva komunalna preduzeća počela sa čišćenjem snega u petak prema redosledu prioriteta i istakao da je zadovoljan kako je taj posao urađen.

– Naveo bih da je u Odžacima i na opštinskom putu L-410 bačeno 13 tona soli i 37 tona rizle, odnosno ukupno 50 tona mešavine. Odgovorno tvrdim da su sve ulice u Odžacima čišćene, deo ulica je očistio kamion, a u sporednim ulicama gde ne može da prođe kamion za čišćenje snega išao je ult – kazao je Stanišić.

Pomoćnik predsednice opštine je rekao da je JKP “Usluga” iz Odžaka i JKP “Brestkom” iz Bačkog Brestovca naloženo da sva raspoloživa mehanizacija bude u stanju pripravnosti zbog mogućih novih snežnih padavina, kako bi se obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja.

– Građani moraju da znaju da se ulice čiste prema utvrđenom redosledu prioriteta. Ukupna dužina svih ulica i puteva koje su čistila dva komunalna preduzeća iznosi 250 kilometara – naveo je Stanišić.

Podsetio je da su prema Odluci o komunalnim delatnostima, građani, preduzeća i ustanove obavezni da čiste sneg i led ispred svojih kuća i objekata, radi lakšeg kretanja pešaka, dok je za čišćenje trotoara u užem centru grada zaduženo komunalno preduzeće.

Izvor: Radio Odžaci

Be the first to comment

Leave a Reply