Sastojci:
15 mililitara maslinovog ulja
200 grama crnog luka, sitno isečenog
200 grama šargarepe, sitno iseckane
150 grama celera, sitno iseckanih
2 konzerve paradajza
160 grama karfiola
2 konzerve pasulja po izboru
190 grama pesta
so
biber
40 grama pinjola
12 listova bosiljka
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk, ren i celer i sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte paradajz iz konzerve. Dodajte vodu u jednu konzervu i stavite je takođe u smesu. Pustite da se supa kuva oko 10 minuta na umerenoj vatri. Dodati sitno iseckani karfiol i sve kuvati još pet minuta. Dodajte pasulj i ostavite još pet minuta. Sklonite sa šporeta i u smesu dodajte polovinu pesta. Prilikom serviranja dodajte kašičicu pesta, malo pinjola i par listića bosiljka.
Prijatno!