Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Zucchini pizza“

Zucchini pizza

Sastojci:

Za testo:

  • 450g brašna (tip 500)
  • 250ml mlake vode
  • 1/4 svežeg kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica morske soli
  • 4 čena belog luka
  • svež bosiljak i ruzmarin

Za nadev:

  • 2 veće tikvice
  • 2 srednja krompira
  • pakovanje milerama (400g)
  • 100 g pančete
  • maslinovo ulje
  • morska so, biber, bosiljak

Priprema testa: 

Pomešati brašno, šećer, so, sitno seckan beli luk, bosiljak i ruzmarin. U šolji mlake vode rastvoriti kvasac i dodati brašnu. Sipati maslinovo ulje i dobro izmešati. Testo mora dobro da se umesi, da bude glatko i da se ne lepi za površinu po kojoj mesite. Kada su se svi sastojci izjednačili, uvijte testo u prozirnu (prijanjajuću) foliju, ali tako da ostavite mesta da testo može da naraste. Ostavite preko noći u frižideru.

Priprema nadeva:

Na vrlo malo maslinovog ulja (dve kašike) prodinstati sitno seckane tikvice i krompir. Odmah dodati začine, i sačekati da krompir postane mekan (odnosno jestiv). Tada umešati mileram i pančetu u povrće i skloniti sa vatre.

Priprema pizze:

Uključiti rernu na 300° C i dok se ona greje, još jednom premesiti testo, podeliti ga na četiri dela i svaki deo pojedinačno dobro razvući i oblikovati. Zatim, u pleh staviti dva duguljasta testa koja premažete nadevom tako da ivice ostanu slobodne. Ivice eventualno nauljiti četkicom sa trunkom maslinovog ulja. Ubaciti pizze u rernu i sniziti temperaturu na 250°C . Peći oko 10-ak minuta, dok testo ne porumeni, i dok ne uhvati korica na povrću. 

PRIJATNO!

 

Tagovi:
Pročitajte još: