Sastojci:
Za testo:
- 450g brašna (tip 500)
- 250ml mlake vode
- 1/4 svežeg kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica morske soli
- 4 čena belog luka
- svež bosiljak i ruzmarin
Za nadev:
- 2 veće tikvice
- 2 srednja krompira
- pakovanje milerama (400g)
- 100 g pančete
- maslinovo ulje
- morska so, biber, bosiljak
Priprema testa:
Pomešati brašno, šećer, so, sitno seckan beli luk, bosiljak i ruzmarin. U šolji mlake vode rastvoriti kvasac i dodati brašnu. Sipati maslinovo ulje i dobro izmešati. Testo mora dobro da se umesi, da bude glatko i da se ne lepi za površinu po kojoj mesite. Kada su se svi sastojci izjednačili, uvijte testo u prozirnu (prijanjajuću) foliju, ali tako da ostavite mesta da testo može da naraste. Ostavite preko noći u frižideru.
Priprema nadeva:
Na vrlo malo maslinovog ulja (dve kašike) prodinstati sitno seckane tikvice i krompir. Odmah dodati začine, i sačekati da krompir postane mekan (odnosno jestiv). Tada umešati mileram i pančetu u povrće i skloniti sa vatre.
Priprema pizze:
Uključiti rernu na 300° C i dok se ona greje, još jednom premesiti testo, podeliti ga na četiri dela i svaki deo pojedinačno dobro razvući i oblikovati. Zatim, u pleh staviti dva duguljasta testa koja premažete nadevom tako da ivice ostanu slobodne. Ivice eventualno nauljiti četkicom sa trunkom maslinovog ulja. Ubaciti pizze u rernu i sniziti temperaturu na 250°C . Peći oko 10-ak minuta, dok testo ne porumeni, i dok ne uhvati korica na povrću.
PRIJATNO!